Івано-Франківськ

Поліція розслідує майже 22 тис. справ щодо воєнних злочинів російських військових

Особливо значення набуває робота з протидії незаконному обігу зброї.

152b25808e7e40cb scaled

Національна поліція України розпочала 21 923 кримінальні провадження за фактами злочинів, які скоїли росіяни, білоруси та їхні посібники на території України, повідомляє Суспільне.

Про це на брифінгу заявив начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Олексій Сергєєв.

“Статистика (злочинів росіян, — ред.) виглядає так: стаття 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни) – 15 тис. проваджень, стаття 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) – 5,8 тис. проваджень, стаття 111-1 (Колабораційна діяльність) – 945 справ”, — сказав він.

За словами Сергєєва, з метою встановлення осіб, які можуть бути причетними до окупаційних військ, а також терористичної діяльності, з 26 травня Нацполіція по всій території держави проводить масштабне оперативне профілактичне відпрацювання. За цей час правоохоронці перевірили понад 68 тис. осіб.

За результатом перевірки 3,9 тис. осіб передали СБУ, 152 особи заарештували та 279 повідомили про підозру у вчиненні злочинів.

За словами представника НПУ, особливо значення набуває робота з протидії незаконному обігу зброї.

“У середньому щодоби реєструється близько 14 таких кримінальних правопорушень”, – сказав він.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено