Івано-Франківськ

На Франківщині УГКЦ звернеться до поліції через звинувачення московського патріархату

У Франківській УГКЦ вимагають негайного спростування недостовірної інформації

MyCollages 2022 07 11T182034.284 scaled

На сайті Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (Московського патріархату) було опубліковане звинувачення про те, що в храмах УГКЦ Івано-Франківська буцімто закликають вірян захоплювати церкви Української Православної Церкви (Московського патріархату).

У Івано-Франківсьому Архієпархіальному управлінні УГКЦ заявили, що жоден священнослужитель не чинив вищезазначених закликів.

“Жоден наш священнослужитель не чинив вищезазначених закликів. Тому необґрунтовані звинувачення з боку УПЦ (Московського патріархату) розцінюємо як незрозумілий жест провокативного характеру“, – йдеться у заяві.

Через це в УГКЦ вимагають негайного спростування недостовірної інформації, що приносить моральну шкоду УГКЦ та її вірним, як і всім українцям, які вже і без того сьогодні терплять жахливі наслідки від московської агресії.

У лихоліття війни, яку, як відомо, ганебно благословив Московський патріарх Кіріл, українським церквам не слід розпалювати міжконфесійну ворожнечу, а радше об’єднатися у молитві за мир та конкретній допомозі ЗСУ, внутрішньо переміщеним особам та всім потребуючим”, – долали свяшенослужителі.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено