Івано-Франківськ

На Тернопільщині прихильники Московського Патріархату побили парафіян ПЦУ

Любителі "руского міру" силою намагалися відібрати Церкву Святого Миколая на Збаражчині.

На Тернопільщині прихильники Московського Патріархату побили парафіян ПЦУ

На Тернопільщині, у селі Колодне релігійна громада вийшла з Церкви Московського Патріархату і перейшла до Православної Церкви України. Таке рішення підтримали більшість парафіян, проте знайшлися ті, хто вирішив залишитися в МП.

Ці любителі “руского міру” намагалися силою захопити приміщення храму, і влаштували бійку. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України, пише ПІК.

“Наприкінці травня ми провели парафіяльні збори. Опитуванням людей та голосуванням парафія перейшло до ПЦУ. Втім, невелику групу любителів “руского міра” це рішення не задовільнило. Вони почали блокувати доступ до храму. Коли ми хоронили 90-річну стареньку жінку, яка віддала життя побудові цієї церкви, вони зачинили двері та не допускали нас її відспівати”, – розповідає отець Борис Леськів.

В неділю прихильники УПЦ МП прийшли на Богослужіння парафіян ПЦУ, зірвали його та влаштували сутичку.

“Ми мали зібратися на 19:30, а вони прийшли о 18:45. Слово за словом – почалася штовханина і бійка. Мене кинули на землю. Наші захисники на сході країни воюють з окупантами, а ми на Тернопільщині боремося з представниками п’ятої колони. Дуже прикро, що люди досі не усвідомили, хто нам ворог”, – наголосив о. Борис Леськів.

Парафіяни Православної Церкви України про бійку заявили у поліцію. Кажуть: не дадуть “рускому міру” процвітати у селі.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено