Івано-Франківськ

Ознайомлювальні мандрівки для переселенців на Прикарпатті

Наразі вже організували чотири ознайомлювальні тури для 70-ти внутрішньо переміщених осіб.

62d5213b43ac5313421524 scaled

У рамках реалізації проєкту «52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці» в області започаткували ознайомчі тури для внутрішньо переселених осіб. Такі поїздки допомагають людям адаптуватися на Прикарпатті, ознайомитися із культурними надбаннями краю, звичаями та історією нашого краю.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА, пише ПІК.

Тож, упродовж 11-14 липня цього року організували чотири ознайомлювальні тури для 70-ти внутрішньо переміщених осіб до місць живої спадщини Карпат в Івано-Франківській області.

“Учасники мандрівок з Донецької, Запорізької, Луганської, Херсонської областей відвідали родинний музей вівчарства у садибі «Космацька писанка», космацькі майстерні, де виготовляються предмети традиційного одягу, побуту тощо; музей Косівського інституту прикладного мистецтва, де спробували створити візерунки за допомогою традиційних технік прикрашання тканин; спостерігали за викупуванням ліжника (вовняної ковдри) у валилі, побували на майстер-класі із ткацтва”, – йдеться у повідомленні.

Під час подорожі на Бойківщину гості відвідали Гошівський монастир, познайомилися з бджільництвом на пасіці Гошовських у с. Шевченковому, відвідали знамениті Скелі Довбуша біля Бубнища, інтерактивний майстер-клас зі створення ляльок-мотанок від Галини Круліковської, екоферму «Дубовий кут» в с. Новий Мізунь, Центр спадщини Вигодської вузькоколійки.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено