Івано-Франківськ

Найближче до Відня: чому іще хочуть у Долину бізнеси з гарячих регіонів України

З початку вторгнення російських окупантів в Україну Долинська громада стала магнітом для людей та мирного підприємництва з інших областей.

289571361 557288759361821 4820137127361812540 n

Все більше українських підприємців цікавляться можливістю перемістити свої виробництва та інші бізнеси до Долини, бо тут для релокації є низка позитивних речей, сказав у коментарі для ПІК заступник Долинського міського голови Віктор Громиш.

“Ми пропонуємо подивитися наш індустріальний парк, земельні ділянки – як комерційні, так і комунальні, готові сприяти забезпеченню потужних підприємств енергопостачанням. Стараємось, зокрема, залучати бізнес, орієнтований на імпорт-експорт продукції, а тому зацікавлений у близькості до європейських кордонів. Як відомо, наша траса Р-21 є найкоротшим шляхом з Івано-Франківщини до Відня”, – розповів Віктор Громиш.

Зауважимо, що влада громади справді зацікавлена у новому підприємництві та всіляко сприяє організації його роботи на новому місці. Під час війни передислокувалася  з Києва до Долинської громади кампанія “Дукор”, яка під торговою маркою KIDIGO шиє якісну амуніцію для військових. Завтра дивіться про це у відео на ПІК.

Місцева влада прогнозує, що скоро на Долинщині розпочне роботу підприємство, яке переїхало із Сумщини. Детальніше розкажуть про нього  після офіційного відкриття, бо вважають, що говорити на випередження під час війни – легковажна річ.

“Підприємство потужне, доволі енергомістке і водночас екологічно чисте. Це для нас важливо, адже маємо надію, що війна закінчиться уже скоро, і ми будемо розвивати свій край, як планували й раніше – тобто, як туристичний, екологічно чистий, де робота різноманітних підприємств не буде шкодити довкіллю та здоров’ю наших людей”, – зазначив Віктор Громиш.

У Долині також мріють, щоб до громади перебралися іногородні підприємства разом зі своєю робочою силою, своїми кадрами. А щодо проживання людей, то міська рада могла б виділяти земельні ділянки під будівництво тимчасового чи постійного житла.

“Ми зацікавлені у створенні нових робочих місць, у зайнятості населення, у податках до бюджету громади. Наразі нові на нашій території підприємці платять податки за місцем своєї реєстрації. Але ми працюємо з ними у тому ракурсі, щоб частина податків залишалася й у нас”, – сказав заступник міського голови.

При цьому наголосив: зараз найважливіше – щоб працювала економіка, бо це зміцнює Україну, яка мусить вигнати окупантів зі своєї землі.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено