Івано-Франківськ

У Туреччині підписали угоду про вивіз українського зерна: що вона передбачає

Йдеться про розблокування трьох портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

У Туреччині підписали угоду про вивезення українського зерна: що вона передбачає

У Туреччині, сьогодні 22 липня за пропозиції Організації Об’єднаних Націй та Турецької Республіки була підписана Ініціатива про безпечне транспортування українського зерна та продуктів харчування з українських портів. Про це повідомив у Фейсбук міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, пише ПІК.

“Під егідою ООН буде створено Спільний координаційний центр, до складу якого мають увійти представники Туреччини, України, ООН та РФ, які надали гарантії щодо безпечного пересування суден, які братимуть участь у транспортуванні зерна та продуктів харчування з українських портів”, – написав він.

Для дотримання домовленостей у Туреччині створять Інспекційні групи з числа представників усіх сторін, які будуть забезпечувати перевірку вантажів і персоналу, які прямують до українських портів або виходять з них.  Спільна інспекція убезпечить наші порти від входу “троянських конів” під виглядом цивільних суден. 

“Ще раз підкреслюю, діяльність та контроль в українських портах Одеса, Чорноморськ і Південний здійснюватиметься під владою та відповідальністю України. Тобто контроль над українськими портами повністю залишається за українською стороною”, – додав Кубраков.

Документ діятиме протягом 120 днів із дня підписання і може бути продовжений на такий самий період, якщо одна зі сторін не повідомить про намір припинити його дію.

295066475 2178681935636723 945951458771502829 n scaled

Нагадаємо, що раніше радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк наголошував на тому, що Україна не підписує жодних документів з Росією, а з ООН і Туреччиною. РФ підписує з ними дзеркальний договір.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено