Івано-Франківськ

Ексгенпрокурорка Венедіктова звільнилася з органів прокуратури: що це може означати

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прогнозує Венедіктовій привабливу дипломатичну посаду.

venediktova  scaled

Колишня генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова пішла з органів прокуратури. З посади генпрокурора її звільнила Верховна Рада та президент Володимир Зеленський своїм указом. А тепер вона пішла із системи як такої.

Наказом №1023ц Венедіктову звільнено за власним бажанням з посади прокурора Офісу генпрокурора з 22 липня, повідомляє Дзеркало тижня, пише ПІК.

“Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомляв, що Венедіктова може перейти на дипломатичну роботу. За даними ЗМІ, вона може стати новим послом України у Швейцарії”, – пише видання.

Проте Дзеркало тижня не висловлює оптимістичних висновкків. Навпаки:

“Можна довго радіти звільненню вже ексочільниці Офісу генпрокурора Ірини Венедіктової, але сенсу в цьому нуль. Замість неї прийде ще більш контрольована особа. Жоден із нових потенційних кандидатів на «генпрокурорський трон» не демонструє професійних здобутків, а лише уособлює готовність безумовно виконувати забаганки офісу президента”, – зазначає видання.

Як повідомляли сьогодні центральні ЗМІ, новим генпрокурором може стати народний депутат від “Слуги народу”, одесит Андрій Костін. Наразі нардеп обіймає посаду голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. У 2021 році кандидат на посаду генпрокурора брав участь у конкурсі на посаду голови САП, але не пройшов співбесіду.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено