Івано-Франківськ

Що буде з цукром в Україні: 10 заводів не хочуть запускати виробництво

Українських цукровиків турбує затоварювання внутрішнього ринку цукром, що може призвести до зменшення відпускної ціни.

sahar 696x385 1

З огляду на ситуацію, що складається, господарства відмовляються вирощувати цукровий буряк, а 10 цукрових заводів прийняли рішення не запускати цьогоріч виробництво, повідомляє директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олександр Коротинський, пише ПІК.

“У зв’язку з воєнними діями, збільшенням виробничих витрат, логістичними та складськими складнощами господарства відмовляються вирощувати цукровий буряк. Окрім того, виробникам цукру просто не вистачатиме складських потужностей для зберігання цукру”, – зазначає експерт.

У цій ситуації цукровики хвилюються, чи не буде повернута заборона на експорт цукру. Адже, хоча Уряд України зі свого боку скасував заборону на експорт цукру, імпортні квоти у країнах ЄС та Великобританії були скасовані лише на рік.

Але навіть попри це, за період травень-червень 2022 року експортували лише 11,8 тис. т цукру, а загалом за 2021/22 маркетинговий рік було вивезено 42 тис. т цукру, що складає 6,7% від залишку на внутрішньому ринку (626 тис. т).

“Це є відносно хорошою новиною для споживачів в Україні. Українці у 2022-2023 рр. не просто будуть з недорогим цукром, але і з його залишком: запасів може вистачити навіть на подальші роки”, – вважає експерт.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено