Івано-Франківськ

В планах гороховий суп: парафія села на Калущині приготувала 80 тисяч порцій борщу для ЗСУ (ФОТО)

Ще з початку повномасштабного вторгнення Росії жителі села Голинь розпочали виготовляти сухі борщі для захисників України.

В планах гороховий суп: парафія села на Калущині приготувала 80 тисяч порцій борщу для ЗСУ (ФОТО)

На Калущині ідея виготовляти сухі борщі виникла у старости села Голинь Тараса Кушлика, яку оголосили у храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Також була сформована команда жінок, яка займалася підготовкою овочів для подальшої обробки, сушіння та фасування продукції. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

«Ми зрозуміли, що рухаємось в правильному напрямку, коли почали отримувати відгуки воїнів, які були задоволені якістю і швидкістю приготування супів. В процесі роботи виникали ідеї різноманітних супів, таких як грибовий, гречаний. В наших планах є запустити також гороховий суп. Тому процес з виготовлення супів триває безперервно, аж по сьогоднішній день», — кажуть волонтери.

На 23 липня, завдяки жителям громади та не байдужим людям, виготовлено 8299 упакувань, а це 80000 порцій. Усі готові супи залишають у храмі, звідки пізніше відправляють на фронт. За цим процесом пильно стежить старший брат Іван Мазурик.

viber 2022 07 23 22 58 24 772 scaled viber 2022 07 23 22 58 25 087 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено