Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки поляки витратили на допомогу українським біженцям

Поляки з перших днів війни допомагають біженцям з України.

Стало відомо, скільки поляки витратили на допомогу українським біженцям

Поляки виділили на допомогу українцям, які втекли від війни, до 10 млрд злотих (понад $2 млрд). 77% жителів Польщі взяли участь у різних формах підтримки українців. Про це пише Главком, передає ПІК.

Щодо загальної вартості цієї допомоги, то вона стала у 2-3 рази більшою, ніж витрати поляків на благодійність за весь 2021 рік. За оцінками Польського економічного інституту, вона склала не менше 5,5 млрд злотих.

“Ця оцінка враховує вартість коштів, переданих біженцям напряму чи шляхом участі у громадському зборі, а також вартість речей та товарів, придбаних для біженців, вартість запропонованого їм житла та харчування, а також вартість інших форм підтримки. Найчастіше вказаний діапазон вартості виділеної допомоги (36%) становить 100-500 злотих”, – йдеться у повідомленні.

Майже половина опитаних (44%) не залучала жодних фінансових коштів або використала їх мало – до 100 злотих, тоді як менша група (20%) виділила значні кошти, що перевищують 500 злотих, з яких 8% – понад 1000 злотих.

Примітно, що орієнтовна вартість загальних річних видатків державних органів на допомогу біженцям, склала 15,9 млрд злотих ($3,4 млрд).

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено