Івано-Франківськ

Виплати ООН: що треба знати прикарпатцям, щоб отримати грошову допомогу без черг (ФОТО)

Українські пенсіонери можуть отримати грошову допомогу від міжнародних організацій.

Виплати ООН: що треба знати прикарпатцям, щоб отримати грошову допомогу без черг (ФОТО)

Виплати ООН: податися на соціальну допомогу можна через платформу “єДопомога”. Виплати призначаються  міжнародними організаціями і становить 2200 грн. Її мають виплачуватимуть упродовж трьох місяців, тобто люди мають отримати 6660 гривень. На неї вже зареєструвалося понад 64 886 людей (на червень місяць). Гроші прийдуть на рахунок, який Ви залишите у заявці, інформує ПІК.

У зв’язку із ажіотажем щодо вище вказаних виплат, до відділень банку на Прикарпатті та й у інших регіонах України, з самого ранку та увесь день – величезні черги. Більшість людей у черзі – пенсіонери. Інші ж категорії місцевих жителів жаліються, що тепер важко потрапити до відділення банку, щоб просто оплатити комунальні послуги чи здійснити необхідні банківські операції.

“А чому тут така черга?, –  запитує одна із жінок, яка підійшла до відділення банку в Івано-Франківську.

“Чекаємо, щоб оформити міжнародну допомогу”, –  відповіла пані, із черги.

“А як мені зайти, щоб оплатити за квартиру?”.

–  “Ставайте в іншу чергу”, – відказують інші жінки.

Працівники банків кажуть, що подати заявку пенсіонери мають самостійно онлайн. Вони тільки видають реквізити до картки і надають інструкцію, як реєструватися на сайті.

295151304 5501731363204114 4166006877042046308 n scaled

Черга до банку в Івано-Франківську.

Тож у Міністерстві соцполітики закликають родичів людей похилого віку допомогти своїм рідним заповнити заявку, щоб люди не стояли цілодобово у чергах.

295800877 583348109901910 8967703113830381572 n scaled

Черга до банку в місті Бурштин.

294952287 374589714787113 1934654484069599335 n scaled

Найпоширеніші запитання щодо виплат ООН:

Хто може розраховувати на цю допомогу?

– Це можуть бути люди з деокупованих, окупованих територій та регіонів, у яких ведуться бойові дії, постраждалі від війни. Пріоритетними також є вразливі групи людей, наприклад, люди з інвалідністю, пенсіонери, самотні батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім’ї.

Зауважимо, що заявку на платформі може залишити будь-яка людина, а от рішення щодо виплат та яким саме категоріям населення допомогти, приймають міжнародні організації!

Що потрібно зробити, щоб отримати допомогу?

Потрібно зайти на платформу “єДопомога” за адресою edopomoga.gov.ua. Обрати напрям “Виплати від міжнародних організацій” і далі заповнити заявку.

Для подачі заявки необхідний такий перелік документів:

  • ПІБ згідно з ідентифікаційним документом.
  • РНОКПП (ІПН) – Ідентифікаційний код.
  • Паспорт громадянина України, ID-картка, посвідка на постійне або тимчасове проживання, свідоцтво про народження дитини.
  • Адреси зареєстрованого та фактичного місця проживання.
  • Номер телефону.
  • IBAN (необхідний для виплати допомоги на рахунок). Для початку вам необхідно отримати реквізити вашого рахунку у форматі IBAN. Увага! Це НЕ 16 цифр вашої карточки!!!

Алгоритм отримання IBAN:

– Найлегше отримати IBAN через Приват24. Заходите у Приват 24, натискаєте на вашу картку для виплат! У верхньому правому куті ви бачите значок зубчастого колеса (шестірня), натискаєте, тоді – «Реквізити рахунку». Там і копіюєте (переписуєте) рахунок для подальшого подання за вимогою. Рахунок починається з літер UA.

Немає Приват24?

Можна скористатись терміналом! Наступний варіант – гаряча лінія 3700. Можна зв’язатись із консультантом та вирішити питання у телефонному режимі.

Ощадбанк теж дозволяє онлайн отримати рахунок через додаток у телефоні.

Алгоритм:

Заходите в Ощад 24, натискаєте на вашу картку для виплат, далі – Сервіси, далі – Платіжні реквізити. Переписуєте або копіюєте рахунок. Якщо ж додатку немає, а телефон звичайний кнопковий, тільки тоді користувачам Ощаду слід іти до спеціаліста у відділення.

Нагадуємо, IBAN не є обов’язковою умовою для виплати, адже деякими меморандумами передбачена можливість отримання грошового переказу.

Чи можуть оформити допомогу пенсіонери, які не мають банківської картки і отримують пенсію через Укрпошту?

Так, можуть. Людям, які отримують пенсію чи соціальні виплати від Укрпошти необов’язково звертатися в банк для реєстрації, стояти у чергах і чекати на відкриття карткового рахунку. Заявку на допомогу можна подати і без IBAN.

  • Надіслати заявку просто, перейшовши за посиланням. Коли ж черга дійде до розрахункового рахунку у форматі IBAN, клікнути на галочку «в мене немає банківського рахунку».
  • Далі – автоматично. Попередньо в заявці людина вказує свої паспортні дані та адресу проживання, і вони є ключовими при отриманні коштів.
  • Забрати гроші людина може за наявності паспорта на пошті або їй принесе додому листоноша.

Міністерство соціальної політики України лише перевіряє достовірність усіх даних, які вказані у заяві, а кому надавати надавати грошові виплати, вирішують міжнародні організації.

Додамо, що наразі немає інформації проте, чи бодай хтось з українських пенсіонерів отримав таку фінансову допомогу, варто зважати й на те, що це тривалий процес.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено