Івано-Франківськ

Зеленський достойно привітав українців з Днем державності: що сказав (ВІДЕО)

День української державності, що відзначається сьогодні вперше, є офіційним вихідним, але через воєнний стан державні вихідні скасовано.

123818320 7b3823d0 f629 4178 ade9 fa4a34931536

Президент України Володимир Зеленський привітав українців із Днем української державності, зазначивши, що Україна не має наміру здаватися, незважаючи на нові ракетні терори РФ, і готова об’єднуватися задля збереження своєї державності.

“Важливо не лише відзначати появу дати державності, а й об’єднуватись задля її збереження”, – сказав Зеленський у ранковому відеозверненні.

Президент наголосив:

“Неспокійний ранок. Знову – ракетний терор. Ми не здамося. Не опустимо рук. Нас не залякати. Україна – самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди”.

Володимир Зеленський справедливо зауважив:

“Кожен день ми б’ємося, аби кожен на планеті нарешті зрозумів: ми – не колонія, не анклав, не протекторат, не губернія… і не союзна республіка”.

Нагадаємо, що запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував торік президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня незалежності України і затвердив відповідний указ.

За його словами, точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Тому нове свято відзначатиметься у день розквіту української державності – у день хрещення Київської Русі, сказав тоді президент.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено