Івано-Франківськ

Прикарпаття очікує напливу нових переселенців: як готується

Організація «Medair» профінансує ремонтні роботи у п’яти комунальних закладах: в Обертинській, Олешанській, Рогатинській і Болехівській територіальних громадах.

62e3da2e590e6445486250 scaled

В Івано-Франківській ОДА відбулася зустріч з операційним координатором Івано-Франківського регіону організації «Medair», яка підтримує внутрішньо переміщених осіб, Еленою Уоррен, повідомляє ОДА, пише ПІК.

“Говорили про ремонтні роботи в освітніх закладах різних форм власності та гуманітарну підтримку переселенців.  Зокрема, визначили перелік об’єктів, роботи в яких будуть профінансовані організацією «Medair». Це п’ять комунальних закладів в Обертинській, Олешанській, Рогатинській і Болехівській територіальних громадах”, – йдеться у повідомленні.

За словами Елени Уоррен, організація у досить стислі терміни має не тільки визначити обсяг того, що треба зробити, а й провести тендери, профінансувати та здійснити роботи.

Заступниця голови ОДА Людмила Сірко наголосила, що восени очікується евакуація людей зі Сходу та Півдня України.

«До нас звертаються обласні державні адміністрації та територіальні громади про потребу прийняття евакуаційного потягу. Цю інформацію ми надаємо для обласного координаційного штабу для тимчасово переміщених осіб. У штабі є списки вільних приміщень і, відповідно, туди розселяють переміщених осіб. Тому таких приміщень для поселення ВПО має бути якомога більше».

До слова, організація «Medair» також поставляє побутову техніку для внутрішньо переміщених осіб, які нині проживають в області, а у подальшому планує надавати грошову допомогу переселенцям.

Стало відомо, що сьогодні, 31 липня, до Львова прибуде евакуаційний потяг, який вирушить з Покровська Донецької області.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено