Івано-Франківськ

Стало відомо, на що Катар перерахував Україні 5 мільйонів доларів

Очільник МОЗ України Олег Ляшко подякував катарському фонду Qatar Fund For Development за суттєвий внесок у порятунок життів українців

b5bcf21 1 733  scaled

На рахунок Міністерства охорони здоров’я в рамках ініціативи UNITED24 надійшло 5 млн доларів на медичну допомогу від Катару, повідомляє МОЗ України, пише ПІК.

” Кошти будуть спрямовані на закупівлю машин швидкої медичної допомоги. А ще – наркозно-дихальних апаратів для проведення інгаляційної анестезії під час хірургічних втручань у медзакладах. Вперше за два місяці роботи UNITED24 на медичну допомогу був зроблений внесок від великого фонду. Такі пожертви від фондів критично важливі для нас, адже ми розуміємо, що одним платежем можемо закрити велику потребу”, – зазначає міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

ДОВІДКОВО: офіційна назва Катару — Держава Катар — країна на Середньому Сході. Чисельність населення – понад 2 млн людей.

630 360 1617728452 599

Нагадаємо, що у квітні 2021 року Володимир Зеленський побував з офіційним візитом у Катарі, зустрівся з еміром Тамімом бін Хамадом Аль Тані. Емір наголосив на бажанні та готовності до взаємовигідного співробітництва з Україною.

Також варто зазначити, що Агентство США з міжнародного розвитку надасть Україні додаткові 1,7 мільярда доларів для фінансування українського бюджету. Ці кошти, зокрема, спрямують на виплати працівникам медичної галузі.

Крім того, Агентство США з міжнародного розвитку виділило майже 74 млн доларів додаткової гуманітарної допомоги для підтримки українців, які постраждали від розв’язаної Росією війни.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено