Івано-Франківськ

У Франківську провели акцію на підтримку полонених азовців (ФОТО)

Під час акції учасники зверталися до Президента України та міжнародних організацій.

6ed12abfda37c071 scaled

“Оленівка — нова катівня”, “Росія — терорист”, “Врятуйте Азов”, “Не маємо права мовчати” — із такими плакатами у середмісті Івано-Франківська дружини, сестри та матері бійців полку “Азов” вимагали звільнити з полону захисників Маріуполя. У протесті взяли участь й іванофранківці, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

6eab1b87f059625b scaled

Юлія Михайленко розповідає, що її чоловік на війну пішов добровольцем. Він — один із тих, хто обороняв “Азовсталь”. Зараз перебуває в полоні. Востаннє, каже Юлія, зв’язок із чоловіком був ще 17 травня.

21ae3a28a6696b8d scaled

“Ми хочемо звернутися до світу і попросити, щоб звільнили наших рідних з полону вже зараз, тому що тепер ми невпевнені в їхній безпеці. Коли чоловік виходив з “Азовсталі”, я чула від нього фразу: “Так, ми точно живі”. Але виявляється — ні. 53 людини загинули, принаймні за тими списками, що подала Росія”, — каже Юлія.

Під час акції учасники зверталися до Президента України та міжнародних організацій — ООН та Червоного Хреста, аби ті допомогли повернути з російського полону їхніх рідних.

Мати бійця полку “Азов” Ірина розповідає, що не знає, де зараз її син. А після вбивства українських полонених в Оленівці ще більше переживає за його долю.

5516b50c9dd35adf scaled

“У тому списку, в якому погинули діти, його немає. І немає в поранених. Я про сина не знаю нічого. Я вже давно про нього не знаю нічого. Але материнське серце відчуває, він є, він живий. Я знаю, що він живий. Ми просимо, ми благаємо: зробіть все необхідне, щоб повернути наших дітей додому. Ми вже стільки вичекали. Ми знаємо про тортури над ними, тому що був обмін і діти розповідали, скільки знущань вони переживають за день. Чотири організації їх допитують. Ми собі навіть уявити не можемо, якими ми їх побачимо”, — каже мати полоненого азовця.

Не знає, де перебуває її син, і Світлана. Жінка каже, востаннє з ним спілкувалася ще у квітні, на Великдень.

f90f74c3497d5cda scaled

“Після скоєного 29 липня злочину терористичною країною-агресором Росією, ми досі не знаємо, де наші сини, в якому вони стані. Я прошу, я звертаюся до нашого президента Володимира Зеленського та Кирила Буданова, Ірини Верещук: будь ласка, поверніть наших дітей додому. Вони проходили всього-на-всього строкову службу”, — звертається Світлана.

За словами учасників акції, захід на підтримку захисників Маріуполя 3 серпня провели й в інших містах України.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено