Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки ухилянтів затримали на кордоні України за час воєнного стану

Чимало хитрунів купували підроблені документи про наявність у них чи їхніх дітей різних болячок.

 

784

З моменту запровадження воєнного стану в Україні за спробу незаконного перетину кордону працівники Держприкордонслужби затримали близько 6400 військовозобов’язаних чоловіків.

Про це йдеться на сайті ДПСУ, пише ПІК.

«Понад 4 тисячі з цих порушників зупинені прикордонниками поза пунктами пропуску. Решта намагалися схитрувати на паспортному контролі. Були чоловіки, які вдавали жінок, інші намагалися заховатися у транспортних засобах, один навіть у бейбі-бокс закрився. Чимало хитрунів купували підроблені документи про наявність у них чи їхніх дітей різних болячок, поховання дружин чи народження дітей, був навіть чоловік, якого, згідно із записом в документі, комісували через важкі пологи. Непоодинокими були і банальні спроби підкупу прикордонників», – йдеться в повідомленні.

Як зазначають у ДПСУ, попри те, що спроба незаконного перетину державного кордону карається в адміністративному порядку, чимало «ухилянтів» та їхніх помічників вдаються до супутніх кримінальних правопорушень.

“З початку повномасштабної війни зафіксовано близько 210 спроб підкупу прикордонників, які відмовилися від хабарів на загальну суму понад 3,5 млн грн. У ДПСУ нагадують, що підкуп посадової особи – це кримінальне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 369 Кримінального кодексу”, – зазначають у ДПСУ.

При цьому, за матеріалами співробітників оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби розпочато понад 170 кримінальних проваджень за незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ст. 332 КК), майже 470 проваджень за підроблення документів та використання підроблених документів (ст. 358 КК), 10 проваджень за ухилення від мобілізації (ст. 336 КК). Понад 400 особам вже оголошені підозри у вчиненні цих злочинів.

Нагадаємо, що у липні Верховна Рада розширила список тих, хто не підлягає призову, а деяким надала відстрочку.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено