Івано-Франківськ

В Україні найближчим часом значно зростуть ціни на вершкове масло

Раніше на вершкове масло не було таких цінових злетів, як на гречку або олію.

maslo3 scaled

Вже найближчим часом в Україні відчутно зростуть ціни на вершкове масло. Нині є кілька причин зростання вартості цього продукту. При цьому для зниження його ціни жодних передумов немає.

Що і чому станеться з цінами на вершкове масло, розповіли в infagro, пише ПІК.

Є кілька причин для зростання цін на вершкове масло.

Девальвація гривні. Вона була й раніше. Однак тепер, зафіксувавши курс долара на новому рівні, НБУ фактично визнав здешевлення нацвалюти. І тому не дивно, що ціни на все стрімко підуть вгору.

Сезонність. Навесні та влітку, коли тварини переходять на соковиті корми, надої підвищуються. І природно, зростають і обсяги виробництва молокопродуктів, включаючи вершкове масло. Проте восени кількість соковитих кормів у раціоні корів знижується, і з ними знижуються і надої. Тому виробництво молокопродуктів має виражену сезонність.

Активний експорт. Останнім часом кон’юнктура на зовнішньому ринку складається на користь експортерів вершкового масла. І доки цей пролукт приноситиме дохід, його вивозитимуть з України. Отже, ціни на внутрішньому ринку неминуче зростатимуть.

“Зростання цін відбудеться через тиждень-два. Поки ринок пристосовується до нових реалій, викликаних змінами в курсовій політиці НБУ та можливостями експорту”, – вважають аналітики.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено