Івано-Франківськ

Оцінка експерта: чи впливає на долар та гривню ситуація на фронті

Гривня посилюватиметься на тлі добрих новин із фронту.
104438867 256378512290079 2126890385222183621 n 1 3 3 scaled 3
Останнім часом американський долар неодноразово підносив сюрпризи українській гривні: то працював на пониження її вартості, то ось в останні дні підвищив курс української валюти. Чинників на те вистачає. Та наші читачі запитують, чи впливає на курс валют ситуація на фронтах війни в Україні?

Ситуацію під час українського телемарафону прокоментував радник керівника Офісу президента, президент Київської школи економіки Тимофій Мілованов, пише ПІК.

Він ввважає, що військова політика під час війни є частиною економічної чи монетарної політики.

А гривня посилюватиметься на тлі добрих новин із фронту.

937142 medium

“Від ЗСУ дуже багато залежить у країні, бо хороші новини з фронту, вони заспокоюють у тому числі й курс долара. Якщо на фронтах будуть позитивні новини, то курс насправді посилюватиметься. Якщо з Одеси будуть позитивні новини щодо експорту зерна – курс посилюватиметься. Якщо таких новин не буде, то він послаблюватиметься”, – пояснив Мілованов.

Він додав, що зростання цін на всі групи товарів – це практична реальність, тому що під час війни ціни завжди зростають у всіх країнах.

“Тут нічого нового немає. Вона ця реальність, нам не до вподоби, тому цю війну потрібно вигравати. Але щоб це не перейшло на рівень гіперінфляції. Тобто, більшість країн може від цього врятуватися, якщо проводити обережну економічну політику”, – сказав Мілованов.

Також він зазначив, що для економічної ситуації найнебезпечніша комбінація – вразлива економіка, панічні настрої та друк грошей Центробанком.

“Зараз треба дуже обережно працювати, щоб це не перетворилося на кризу. Що робити відомо, ми проходили це в 2014-2016 роках, є певні економічні рецепти і я впевнений, що вони будуть зроблені. Також поступово надходитиме все більше і більше міжнародної допомоги. Це все має ринки заспокоїти”, – наголосив Мілованов.

Нагадаємо, що раніше Тимофій Мілованов заявляв, що курс долара щодо гривні вже ніколи не повернеться до довоєнного рівня.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено