Івано-Франківськ

“Я не контролюю діяльність приватного благодійного фонду”: голова Долини багато сказав щодо арешту депутата облради (ФОТО)

Очільник громади вважає, що кричати «розіпни його» наразі зарано.

na frankivshhini vikrili psevdoblagodijnikiv jaki prodavali avtomobili dlja potreb vijskovih foto 056db0e scaled

Як повідомляла ПІК , СБУ та поліція викрили депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Ленігевича, керівника «БФ «БО ТУРБОТА» з міста Долини, на торгівлі автомобілями, ввезеними для потреб Збройних сил України.

На цей прикрий факт ще вчора оперативно відреагував Долинський міський голова Іван Дирів, оскільки у мережах його стали тісно пов’язувати з одіозним депутатом, пише ПІК.

ivan diriv 2

“Природньо, що ця звістка викликала у мешканців громади хвилю обурення та вилилась у чисельні обговорення в соцмережах. Я, як міський голова, не можу залишатись осторонь, тому постараюсь передбачити ваші запитання до мене по цій темі та відповісти на них максимально відверто”, – написав у Фейсбуці Дирів, та навів свою аргументацію щодо стосунків з фігурантом кримінальної справи.

– Чи були у нас (і чи є на даний момент) близькі/дружні стосунки з Богданом Ленігевичем?

Відповідь: Ні, виключно офіційно-ділові. Звісно, ми багато спілкувались, адже Богдан Васильович – депутат обласної ради, тому спільних тем для обговорення і діяльності було багато. Звісно, ми часто бували на одних і тих же офіційних заходах, в тому числі урочистих – це одна з ділянок нашої роботи. Проте, хочу зауважити, ЛИШЕ на тих заходах, які були близькі мені ціннісно.

– Чи маю я хоч якесь відношення до теми, яку зараз активно обговорюють у соцмережах, і чи було мені відомо про те, чим займається благодійний фонд?

Відповідь: Звісно, що ні. Я не контролюю (не маю змоги і не зобов’язаний зрештою) діяльність ПРИВАТНОГО благодійного фонду. А в матеріалах слідства чітко вказано, що «затриманий через благодійний фонд, який він очолює, ввозив на територію України автомобілі, декларуючи їх як гуманітарну допомогу підрозділам ЗСУ». Тож яким боком тут міська влада та міський голова?

– Яке моє ставлення до ситуації, яка склалась?

Відповідь: Категорично негативне. Адже, хоча всі ми знаємо про презумпцію невинуватості, такі скандали несуть суттєві репутаційні збитки для громади, яку я очолюю. Тому звісно, що ця тема для мене теж болюча, і я разом з вами уважно слідкуватиму за перебігом подій.

– Чи може хтось із посадовців міської влади бути причетним до даної справи?

Відповідь: Маю надію, що ні. Та хочу вас запевнити: як тільки мені стане відомо із достовірних джерел (не соцмереж і не «сарафанного радіо») про навіть ймовірність причетності до даного злочину – я перший ініціюватиму не лише службову перевірку і звільнення такої людини із займаної посади, але й чесного всебічного розслідування цього епізоду справи.

Далі Іван Дирів зазначив:

“Також у мене є креативне завдання для нових «тушок» ботоферми, які скрізь розганяють нісенітницю про нібито мою палку дружбу із Богданом Ленігевичем: придумайте, як зв’язати докупи оці дві фрази, що Ленігевич – «це дружок Диріва» і він же «за спиною обгаджував діючу міську владу і запевняв, що він майбутній мер, що йому це пообіцяли представники долинських еліт»? Нумо, хто перший впорається?”

Принагідно міський голова Долинської громади нагадав людям:

“В Україні діє поняття «презумпція невинуватості», згідно з якою «особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду». Тому, шановні мешканці громади, я вважаю, що кричати «розіпни його» наразі зарано”.

… Зазначимо, що вчора, обираючи запобіжний захід Ленігевичу, Івано-Франківський міський суд враховав, що вчинений ним злочин має ненасильницький характер. Тому згідно з чинним законодавством йому було також визначено альтернативний запобіжний захід у вигляді можливості внесення грошової застави у розмірі однієї тисячі прожиткових мінімумів для працездатних осіб – 2,481 млн грн.

Чи скористається поміщений у СІЗО депутат цією можливоістю, наразі невідомо.

298099491 438997328269003 8445000086034446181 n scaled 1

Зате СБУ повідомила, що вилучили у в офісі його благодійного фонду таке:

  • комп’ютери, мобільні телефони, банківські картки;
  • 3 автомобілі швидкої допомоги на іноземній реєстрації;
  • 7 позашляховиків, ввезених на територію України як гуманітарна допомога;
  • понад 38 тисяч євро, 176 тисяч доларів, майже 7 тисяч англійських фунтів, 3,3 тисячі польських злотих та більше 1 мільйона гривень.

До речі, Ленігевич обраний до Івано-Франківської обласної ради 8-го скликання від “Батьківщини”. Благодійний фонд з благородною назвою “ТУРБОТА” заснував 21 березня 2022 року.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено