Івано-Франківськ

На Прикарпатті люди їдять найбільше молочних продуктів і картоплі в Україні

За калорійністю середньодобового раціону, наша область посідає першість серед регіонів України.

Spojivannia scaled

Прикарпаття: за кількістю спожитих в розрахунку на одну людину молока і молочних продуктів та картоплі у 2021 році область серед регіонів України посіла перше місце;

  • хлібних продуктів – друге,
  • цукру – третє,
  • олії – п’яте,
  • плодів, ягід та винограду – десяте,
  • м’яса та м’ясопродуктів – шістнадцяте,
  • яєць – сімнадцяте,
  • овочів і баштанних продовольчих культур – двадцять перше,
  • риби та рибопродуктів – двадцять друге місця.

Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“Більше, ніж в середньому по державі у минулому році, одним жителем області спожито олії (на 6,6%), цукру (на 18,6%), хлібних продуктів (на 17,8%), молока та молочних продуктів (на 38,5%) та картоплі (на 38,2%)”, – йдеться у повідомленні.

Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно з середньою по Україні є вищою на 14,7% і складає 3070 ккал на одну людину.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено