Івано-Франківськ

Працюють на рівні з людьми: саперам ЗСУ передали американські засоби для захисту собак

Чотирилапі помічники саперів виявляють міни, саморобні вибухові пристрої, снаряди, ракети, що не розірвалися.

Працюють на рівні з людьми: саперам ЗСУ передали американські засоби для захисту собак

Саперам ЗСУ передали американські засоби для захисту собак. Собаки під час війни працюють нарівні з людьми. Адже від уламків, акубаротравм, ушкоджень очей не застраховані ані інструктор-кінолог, ані самі собаки.

І якщо люди працюють у захисному спорядженні — від бронежилетів та шоломів до повнокомплектних захисних костюмів, то для собак відповідне спорядження знайти непросто. Про це пише ПІК з посиланням на АрміяInform.

“Ми з моїм чотирилапим другом знаходили сюрпризи в самих несподіваних місцях. Так, у житлових багатоповерхових будинках розтяжки були на сходах, у квартирах, навіть у буфеті та кухні. Пес одного разу винюхав гранату у духовці плити. Знаходили ВНП на подвір’ях приватних будинків, на городах, у полях”, – розповів інструктор-кінолог.

Саме тому подарунки, передані волонтерами фундації «Україна — США» і президенткою фундації пані Надією Мак-Коннелл до однієї з військових частин Командування Сил підтримки Збройних Сил України були дуже вчасними.

“Цього разу передали для кінологічних розрахунків ветеринарні аптечки К-9, бронежилет, тактичні окуляри для службових собак та навушники”, – йдеться у повідомленні.

5 16 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено