Івано-Франківськ

Збрив вуса та їхав на війну: у Криму затримали терориста Гіркіна (ДОНОВНЕНО)

Рашисти затримали колишнього так званого "главу міноборони" самопроголошеної "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлков, "Стрєлок").

29382a7 2

В тимчасово окупованому Криму російські силовики затримали колишнього ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Про це повідомляють у соцмережах його знайомі та російські пропагандисти, пише ПІК із посиланням на “Chas. News“.

Він начебто збирався потрапити на фронт у Херсонській області. Бойовик Олександр Жучковський, соратник Гіркіна, підтвердив затримання свого приятеля. За його словами, той дійсно хотів «взяти особисту участь, хоч рядовим, у війні, яку почав», не ставив перед собою жодних політичних цілей та «не збирався наводити смуту».

Інший бойовик Ігор Безлєр, який в 2014 році командував російськими найманцями у Горлівці, заявив, що Гіркіна після затримання відправили до відділення поліції у Сімферополі. Крім того, він опублікував нібито свіже фото Стрєлкова, зроблене у Криму.

Також у мережі з’явилося фото підробленого паспорта ексватажка бойовиків, на ім’я Сергія Рунова. Раніше розслідувані Bellingcat  встановили, що саме такими документами прикриття користувався Гіркін, як мінімум в 2014-2016 роках.

photo 2022 08 13 21 26 10 3 scaled

Олексій Арестович, радник голови Офісу президента, підтвердив затримання Стрєлкова співробітниками фсб рф, однак допустив, що його могли вже відпустити та пропустити на Херсонщину.

За деякими даними його відпустили. Але це потрібно уточнити. І пропустили воювати на Херсонщину“, — сказав він в ефірі у Марка Фейгіна.

Вранці 14 серпня Стрєлков-Гіркін вперше особисто прокоментував своє затримання у Криму:

Він заперечує, що був у КПЗ, але фактично підтвердив, що воювати в Україну його не пустили. Щоправда, він упевнений, що на війну рано чи пізно потрапить.

photo 2022 08 14 10 24 59

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено