Івано-Франківськ

ЗСУ відбили ворожий наступ на чотирьох напрямках – вечірнє зведення Генштабу

Триває сто сімдесят четверта доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

299560350 386715303641554 1022102249957428129 n scaled

Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької й Миколаївської областей, створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках, а також блокуванні морських комунікацій України у Чорному морі.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 16 серпня, пише ПІК.

Головне зі зведення:

  • На Волинському та Поліському напрямках ознак створення наступальних угруповань збройних сил російської федерації та республіки білорусь не виявлено. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території білорусі.
  • На Слов’янському напрямку в районах населених пунктів Нова Дмитрівка та Дібрівне російські окупанти застосували боєприпаси запалювальної дії. Неподалік Мазанівки противник намагався вести наступальний бій, успіху не мав, відійшов.

299774071 386715206974897 7332887640871552572 n scaled

  • На Донецькому напрямку основні зусилля противника зосереджуються на веденні активних наступальних та штурмових дій на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.
  • На Краматорському напрямку підрозділи ворога здійснили обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Краматорськ, Верхньокам’янське, Григорівка, Переїзне та Роздолівка. Біля Івано-Дар’ївки, за підтримки авіації, противник вів безуспішні штурмові дії. Зазнав втрат та відступив.
  • На Бахмутському напрямку ворог намагався вести розвідку боєм біля Вершини, після вогневого ураження – втік. Наступальні та штурмові дії окупантів в районах Соледара, Зайцевого, Майорська завершились втратами та відходом.
  • На Авдіївському напрямку противник, окрім обстрілів неподалік Авдіївки, Красногорівки, Олександрополя, Водяного, Опитного, Новокалинового і Новобахмутівки, завдав авіаудару біля Мар’їнки. Вів наступ у районі Невельського, бойові дії тривають. Також веде наступ неподалік Новомихайлівки, бойові дії тривають.
  • На Південнобузькому напрямку завдав авіаційних ударів в районах Посад-Покровського, Білої Криниці та Лозового. Недолуга спроба наступального бою поблизу Новогригорівки завершилась для окупантів значними втратами та втечею.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено