Івано-Франківськ

“Армія дронів”: стало відомо, скільки Україна вже отримала великих безпілотників

Зараз в нас майже 2,5 тисячі кілометрів лінії фронту.

"Армія дронів": стало відомо, скільки Україна вже отримала великих безпілотників

Україна в рамках проєкту “Армія дронів” отримала вже близько 100 великих безпілотників для далеких відстаней, найближчими місяцями очікується ще стільки ж. Про це повідомив віцепрем’єр – міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю “Укрінформу“, пише ПІК.

“Зараз в нас майже 2,5 тисячі кілометрів лінії фронту. Є ще глибина фронту, яку ми умовно розділили на чотири рівні. Перша лінія – це до 3-х км, друга, третя та четверта – 60, 70 і 120 км відповідно. Так ось, для трьохкілометрової зони нам потрібно до 10 тисяч дронів. Це маленькі “пташки”, які можуть використовуватись в побуті. Вони потрібні для міських боїв та здійснення розвідки на невеликі відстані”, – сказав він.

За його словами, для інших ліній потрібні великі безпілотники, які літають на довгі відстані. Таких дронів ми законтрактували вже більше 200 штук. Орієнтовно стільки їх потрібно, щоб наші військові могли виконувати тактичні завдання на лінії фронту.

“Вони починають поступово надходити – близько 100 штук вже в Україні. Я думаю, що до кінця жовтня-початку листопада усі законтрактовані дрони будуть у нас”, – додав Федоров.

Додамо, що на початку липня фандрейзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації оголосили про початок проєкту “Армія дронів”. Це програма,  до якої входять системна закупівля дронів, їхній ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено