Івано-Франківськ

Довоювалися: в окупантів із Запорізької АЕС є підозра на променеву хворобу

До шпиталю російськиї військових забрали 31 липня із території захопленої Запорізької АЕС.

702c47b gettyimages 1240384587

У російських військових, яких, за даними міноборони РФ, госпіталізували з ознаками сильного отруєння, може бути променева хвороба, повідомляє gazetа, пише ПІК.

До шпиталю їх забрали 31 липня із території захопленої Запорізької АЕС. А симптоми, про які пишуть ЗМІ, підпадають і під променеву хворобу, вважає парамедик Богдан Бондаренко.

“Росіяни, звісно, говорять про хімічне отруєння, але привезли поранених з атомної станції. Не кажучи взагалі про рівень довіри до російської інформації. Це щодо ботолуксину”, – каже Бондаренко.

Нині російські військові з атомної станції перебувають у реанімації, їх досліджують фахівці Головного науково-дослідного випробувального інституту військової медицини міноборони Росії.

Парамедик нагадав, що приблизно в той час, коли госпіталізували військових, РФ обстріляла ЗАЕС. Український “Енергоатом” тоді заявив про можливий витік радіації. А фахівці “Росатому” вивели зі станції в екстреному порядку своїх співробітників.

“Зараз, поки не пізно, потрібно зробити все можливе, щоб отримати правдиву картину ситуації на станції. Треба негайно демілітаризувати станцію та віддати її під контроль ООН, МАГАТЕ чи іншої незалежної структури”, – вважає Бондаренко.

Країна-агресорка Російська Федерація заявила, що їхніх військових у Запорізькій області отруїли “речовиною – ботулотоксином типу “В”. Російське міністерство оборони заявило, що окупантів “доставили до госпіталю з ознаками сильного отруєння”.

Російські окупанти готують масштабну провокацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції.

Нагадаємо, що свого часу російські окупанти отримали високу дозу опромінення на Чорнобильській АЕС.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено