Івано-Франківськ

Володимир Зеленський зустрівся з Анджеєм Дудою: про що говорили

Зокрема, президенти відкрили в Києві Алею сміливості, на якій відзначатимуть справжніх друзів нашої держави.

IMG 20220823 150125 164 scaled

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою, який прибув до нашої країни для участі в другому саміті Кримської платформи в Києві, повідомляє ПІК з посиланням на Офіс Президента. 

Президенти обговорили співпрацю у військовій та гуманітарній сферах, участь у відновленні України. 

«Звичайно, говорили про оборону, про безпеку, про підтримку, прихисток українців, наших дітей у Польщі. Дуже вдячний тобі, Анджею, твоїй дружині, вашому уряду й суспільству дружної Польщі, які так тепло й по-братерськи ставляться до України», – зазначив Володимир Зеленський.

Він зауважив, що деяка допомога потребує тиші, але важливо, щоб цю тишу потім почув ворог.

«Усе, що нам зараз потрібно, детально відомо Президенту Польщі. І ми дуже вдячні за той обсяг, що його надала польська сторона, яка нам дуже сильно допомагає. Для нас, для України, під час війни питання підтримки зброєю – це пріоритет», – наголосив Глава держави.

IMG 20220823 150122 126 scaled

Президент також зазначив, що сьогодні попри агресію з боку Російської Федерації відбудеться другий саміт Кримської платформи.

«І ми робитимемо все, щоб деокупувати наш український півострів Крим. Кримська платформа – це чудовий політичний інструмент для обговорення та деокупації частин нашої прекрасної держави», – сказав він.

Зі свого боку Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що для нього честь бути поруч із Президентом України та іншими партнерами на заході, який є важливим для деокупації Криму.

«Україна сьогодні бореться, захищає свою незалежність, свою цілісність від російської агресії, яка почалася не 24 лютого, а ще у 2014 році, коли Росія вперше напала на Україну, розпочинаючи де-факто окупацію Донецької та Луганської областей, а насамперед – окупацію Криму», – наголосив він.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено