Івано-Франківськ

Україна отримає «митний безвіз» вже цього року – Шмигаль

"Митний безвіз" стане вже четвертим цього року після "енергетичного безвізу" у березні та "транспортного" й "економічного" безвізів улітку.

Україна отримає «митний безвіз» із ЄС вже цього року – Шмигаль

Україна отримає «митний безвіз» вже цього року. Вчора Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій, повідомляє ПІК з посиланням на прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. 

 «Митний безвіз» — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу.

” «Митний безвіз» — це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці. Прямо зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, йде робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Крім того, центральна роль у трансформації митниці відводиться її діджиталізації, в тому числі зручному розмитненню авто через Дію”,– йдеться у повідомленні.

Шмигаль зазначив, що «митний безвіз» стане вже четвертим цього року після «енергетичного безвізу» в березні та «транспортного» й «економічного» безвізів улітку.

“Те, на що відводилися роки, ми робимо за місяці. А тому ми впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році”, – наголосив Шмигаль. 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено