Івано-Франківськ

ЗСУ відбили ворожі наступи на шести напрямках, – вечірнє зведення Генштабу

Триває сто вісімдесят п'ятий (185) день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.

301866664 394739839505767 9044025249436776830 n scaled

Загроза ракетних та авіаударів з території та повітряного простору Республіки Білорусь зберігається на Волинському та Полісському напрямках.

На Сіверському напрямку ворог з метою демонстрації присутності та стримування дій підрозділів Сил оборони обстріляв райони Товстодубове, Вільне, Шевченківське Сумської області.

На Харківському напрямку ворог застосував ствольну та реактивну артилерію, щоб вдарити по районах Костянтинівки, Світличне, Калинове, Деменціївка, Борщева, Черкаські Тишки, Олександрівка, Шестакове, Верхній Салтів, Базаліївка, Лебяже та Пришиб менти. Ворожий літак вдарив поблизу Моспанове та Залимана. Ракетами вразили райони населених пунктів Дерхачі, Чухуїв та Олександрівка.

Окупанти безуспішно намагалися здійснити штурм у напрямку Деменції, були відбиті та відступили.

На Слов’янському напрямку ворог намагався знищити об’єкти цивільної інфраструктури поблизу Норцівки, Ридне, Дмитрівки, Мазанівки, Курулки, Петрівське та Черкаське вогнем ствольної артилерії та МЛРС. Спробував наступ у напрямку Бражківки, не пройшов безуспішно, зазнав втрат і відступив.

На Краматорському напрямку від ворожого артилерійського вогню потрапили райони Спірне, Сіверськ, Тетянівка. Ворог застосував авіацію для нанесення удару поблизу Івано-Дар’ївки. Окупанти розпочали наступ у напрямку Григорівки, невдало, відступили.

У напрямку Бахмута зафіксовано обстріли поблизу Бахмута, Соледара, Яковлівки та Кодеми. Наші захисники після збиття ворожої літаки відбили наступ ворога в напрямку населених пунктів Соледар та Зайцеве.

На Авдіївському напрямку ворог намагався знищити важливі інфраструктурні об’єкти та завдати втрат нашим підрозділам в районах Авдіївки, Нью-Йорка, Торецьке, Краснохорівки, Новобахмутівки, обстрілами танків, стволів та ракетних артилерій лері. Авіаудари поблизу Мар’їнки та Невельське. З наступальними діями намагався просунутися в бік населених пунктів Невельське та Олександропіль, невдало, відступив.

На Новопавлівському напрямку підрозділи ворога продовжили обстріли поблизу Павлівки, Єлизаветівки, Новомихайлівки, Велика Новосілка наявними засобами вогнепального пошкодження. Ворог використовував авіацію для ударів по району Володимирівки. Вело наступальний бій на напрямках Пречистівки та Павлівки, невдало, відступило.

На Запорізькому напрямку ворог піддав обстрілу ділянку поблизу Залізничне, Новоукраїнське, Шевченківське, Преображенка, Червоне, Январське, Времівка, Степногірська, Новопільська та Новоданилівка. Авіаудари постраждали від авіаударів населені пункти Ольхівське, Новопільське, Уляйпільське та Новоданилівка.

302172725 394742382838846 6006461937634582391 n scaled

На Південному Буському напрямку ворог продовжує зосереджувати свої основні зусилля на недопущення наступу наших військ, стріляє з танків, ствольної артилерії та МЛРС уздовж лінії зіткнення. Наніс авіаудари поблизу Велике Артакове, Первомайське та Ольхани.

Ситуація на водних районах Чорного та Азовського морів суттєвих змін не зазнала. Морське угруповання ворога здійснює розвідку та блокаду цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. Втрати російських окупаційних військ у живій силі зростають. У зв’язку з цим командуванням агресорів розширюється практика перенесення ротацій передових підрозділів на невизначений термін”, – додали у Генштабі.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено