Івано-Франківськ

В Івано-Франківську судитимуть групу шпигунів: передавали ворогу інформацію про військові об’єкти

Спільники проводили фото- та відеофіксацію військових об’єктів та вильотів військових літаків ЗСУ і пересилали відео окупантам.

rishennya sudu prokuratura 1

В Івано-Франківську судитимуть групу шпигунів, які передавали окупантам дані про військові об’єкти, повідомляє український ресурс Остров з посиланням на повідомлення Офісу гепрокуратури від 29 серпня, пише ПІК.

“За даними слідства, чоловіки та жінка у жовтні-листопаді 2021 року були залучені представниками спецслужб РФ до співпраці та збирали інформацію про військові об’єкти і об’єкти критичної інфраструктури на території України”, – сказано в повідомленні.

Івано-Франківською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків та жінки за фактом державної зради та посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, вчинених в умовах воєнного стану (ст. 110 та ст. 111 КК України).

Уточнюється, що в лютому 2022 року, попередньо поселившись неподалік військових об’єктів, обвинувачені через свої акаунти в месенджері Telegram отримали від представника спецслужб РФ завдання.

“Чоловік під час перебування біля об’єкта військової інфраструктури в місті Івано-Франківську, а жінка перебуваючи в Тлумацькому районі, проводили фото- та відеофіксацію військових об’єктів та вильотів військових літаків ЗСУ і пересилали їх окупантам. Інший чоловік, поселившись в Закарпатській області, у свою чергу, готувався до забезпечення відходу цих двох після виконаних завдань з території України до країн Західної Європи”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на початку березня 2022 чоловіків та жінку було затримано, їм обрано запобіжний захід тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що СБУ викрила агентурну групу російського ГРУ, яка коригувала ракетні удари по Запоріжжю.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено