Івано-Франківськ

На нараду зібралися силовики Прикарпаття: про що говорили (ФОТО)

За час війни в області розпочато досудове розслідування понад тисячі злочинів, пов’язаних зі збройною агресією Росії.

img 2798 1 scaled

В Івано-Франківську, у віторок, 30 серпня 2022 року, під головуванням керівника Івано-Франківської обласної прокуратури Романа Хими відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області щодо стану протидії кримінальним правопорушенням, у тому числі вчиненим злочинними угрупованнями та пов’язаним зі збройною агресією російської федерації проти України, повідомляє прокуратура, пише ПІК.

img 2805

У нараді взяли участь керівники правоохоронних органів регіону, заступники керівника обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур та керівники структурних підрозділів обласної прокуратури.

«Завдяки, в тому числі, належній взаємодії та узгодженій діяльності правоохоронців цього року на території області майже на чверть знизилася кількість облікованих кримінальних правопорушень, у тому числі тяжких, проти життя та здоров’я особи, проти волі, честі та гідності особи, проти громадської безпеки. Не допущено росту особливо тяжких злочинів, питома вага яких є значно нижчою, ніж загалом у державі. Рівень кримінальної протиправності залишається одним із найнижчих серед регіонів», – зазначив прокурор області Роман Хима.

Спільними зусиллями підвищено ефективність протидії злочинам у сфері  обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Знешкоджено 8 злочинних угруповань, учасники одного з них вчинили корупційні кримінальні правопорушення у сфері охорони лісових ресурсів.

Разом із тим із початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну правоохоронні органи області зіткнулися з новими викликами у протидії злочинності, які потребують невідкладного реагування шляхом узгодження спільних дій.

“Відтак за час воєнного конфлікту в області розпочато досудове розслідування понад тисячі злочинів, пов’язаних зі збройною агресією, більшість із яких – за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та порушень законів і звичаїв війни”, – зазначають у прокуратурі.

Також керівник прокуратури закликав правоохоронців зосередитися на посиленні діяльності правоохоронних органів області на пріоритетних напрямам таких як колабораційна діяльность, незаконне переправлення осіб через державний кордон України,  отримання прибутку з гуманітарної допомоги та благодійних пожертв, незаконний обіг вогнепальної зброї, а також корупційних злочинів і таких, що посягають на функціонування економіки держави, розкрадання бюджетних коштів, ухилення від сплати податків. У тому числі підприємствами, бенефіціарними власниками яких є резиденти Російської Федерації та Республіки Білорусь, легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, та на інших пріоритетних напрямах.

За підсумками координаційної наради напрацьовано спільні узгоджені заходи для подальшої співпраці з метою викриття, притягнення до відповідальності та реального покарання правопорушників.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegra

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено