Івано-Франківськ

За добу семеро потрапили до лікарень: на Прикарпатті дітей накриває нова хвиля COVID-19

Коронавірус нікуди не дівся: завантаженсть ліжко-місць для дорослих зросла за місяць на 5%.

302066264 814455749716202 4362517748417624516 n scaled

На Прикарпатті зростає кількість хворих на коронавірус, у тому числі серед дітей. Про це йшлося сьогодні на нараді під головуванням начальниці Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани Онищук за участі начальника департаменту охорони здоров’я ОДА Ігоря Дмитренка та інспектора дитячої імунології Галини Бенько, повідомляє ПІК.

“Першочергово, хто не вакцинувався, потрібно приходити у медзаклади та щепитися, берегти себе”, – наголосила очільниця області.

Аналізуючи епідситуацію та стан вакцинальної кампанії, пан Дмитренко сказав:

“На сьогоднішній день із 137 ліжок, які розгорнуті у  медзакладах для лікування дітей з COVID-19, зайняті 35 ліжок. Це 25.5 % від наявних. За останню добу госпіталізовані семеро дітей”.

Для порівняння: ліжко-місця у ковідних відділеннях для дорослих зайняті на 17,6%.

“Для дорослих, вражених коронавірусом, на Прикарпатті розгорнуто наразі 1136 лідок. На лікуванні в стаціонарах перебуває 200 пацієнтів, шестеро із них – у реанімаціях. Тобто, коронавірус нікуди не дівся. За місяць завантаженість ліжок зросла на 5%.Тому дбаючи про власне здоров’я та здоров’я своїх близьких, треба вакцинуватися, проводити щеплення дітей”, – зазначив Дмитренко.

Важливу інформацію на цю тему надала Галина Бенько – інспектор дитячої імунології Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Основні її меседжі полягають у тому, що:

  • коли вакцинуються від коронавірусу батьки, дідусі на бабусі, вони захищають від інфекцій й своїх дітей та онуків до 12-річного віку;
  • з 12-річного віку дітей треба щепити індивідуально;
  • діти повинні бути щеплені перед тим, як вони відправляються в організовані колективи – зокрема, до школи;
  • скоро сезонні інфекції будуть іти паралельно з коронавірусною інфекцією, тому обов’язкво треба щепитися, щоб запобігти ускладненням;
  • протипоказань від щеплення на ковід немає, у випадку хронічних захворювань у дітей щеплення проводиться у періоди ремісії, за порадою з лікарем;
  • вакцини у медичних закладах Івано-Франківської області є у достатній кількості, щеплення безкоштовне.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено