Івано-Франківськ

Забули прапор, тапки, зубну пасту: про ганебну втечу окупантів під Балаклією (ФОТО)

Політолог та офіцер Тарас Березовець став очевидцем безславної втечі російської повітряно-десантної дивізії.

Snymok znimok

Політолог та офіцер Першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна Тарас Березовець став очевидцем безславної втечі російської повітряно-десантної дивізії, яка ганебно кинули позицію “Москва” у селі Нова Гусарівка, що за 12 кілометрів від Балаклії, повідомляє Діалог, пише ПІК.

“Воїни нашого батальйону спеціального призначення “Дике поле” захопили там прапор 150-ї ордена Кутузова Ідрицької дивізії. Це репліка прапора перемоги, встановленого у 1945 році над Рейхстагом. Наші бійці зняли його з флагштока. Вони (окупанти – ред.) так тікали, що залишили все своє”, – каже Березовець.

Він зазначив, що, окрім прапора, на позиції були також тапки, зубна паста, гелі для волосся та інші предмети гігієни. А ще тельники!

“Це ж була десантура, легендарні російські десантники, ВДВ! Вони залишили нам свою зброю: “Фаготи”, надсекретні РЕБи, купу снарядів для гармат, багато мін і патронів, одним словом, залишили дуже багато”, – наголосив офіцер.

Березовець нагадав про правило, яке існує з часів Стародавнього Риму: якщо військова одиниця втратила свій бойовий прапор, вона має бути розформована.

Також Тарас Березовець заявив:

“Вони стрибали у річку Сіверський Донець. Вони кинули все: зброя, прапор, свою честь і пливли через річку. І наш коптер усе це зняв. Епічне відео. Це цікаво буде подивитися”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено