Івано-Франківськ

Ударами ракет окупанти хотіли затопити Кривий Ріг: як місто рятувалося усю ніч

Довелося здійснити два підриви дамби, щоб збільшити її пропускну здатність.

09850000 0aff 0242 7100 08da9687902f w1080 h608 scaled

Усю минулу ніч у Кривому Розі ліквідовували наслідки ракетного удару росіян по дамбі Карачунівського водосховища, у двох місцях мусили підірвати дамбу, – рівень води в Інгульці спав.

Про це повідомили голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко та керівник ВЦА Кривого Рогу Олександр Вілкул, пише ПІК.

Усю ніч боролися з наслідками вечірнього ракетного удару і потерпали від нових обстрілів. У Кривому Розі приборкували воду, яка розлилася після ракетної атаки по гідротехнічним спорудам міста. За уточненими даними, били росіяни ракетами “Кинджал” та “Іскандер”.

“Через атаку рівень води на різних ділянках річки Інгулець піднявся від 1 до майже 2 метрів. На цю хвилину (07:39) його вдалося знизити на 13 сантиметрів і він й далі падає. Рятувальники та аварійні служби продовжують роботу” – зазначив Резніченко.

Вілкул повідомив також, що вночі проводили великий перелік заходів, “починаючи від двох підривів дамби у районі Чорногорки, щоб збільшити пропускну здатність, і закінчуючи великими інженерними роботами.

“Ліквідація аварії триває, але потік води зменшився і рівень води почав спадати”, – додав Вілкул.

Нагадаємо, що вечері 14 вересня російська армія випустила 8 крилатих ракет по гідротехнічній споруді у Кривому Розі – дамбі Карачунівського водосховища.

Володимир Зеленський й Олександр Вілкул заявили, що мета цього теракту – затопити Кривий Ріг, “змити водою” частину міста.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено