Івано-Франківськ

Заради здоров’я новонароджених: співпрацюватимуть Франківський обласний перинатальний центр та споріднений заклад Львова 

Ці центри оснастять відповідним новітнім дороговартісним обладнанням та комп'ютерною технікою щоб розширити й можливості електронної системи.

6322ec5048317590786619 scaled

Івано-Франківський обласний перинатальний центр співпрацюватиме з новоствореним регіональним скринінговим центром у місті Львові. 

Про це сьогодні йшлося на онлайн-зустрічі з представниками Міністерства охорони здоров’я України, повідомляє Івано-Франківська ОДА, пише ПІК. 

Нова система неонатального скринінгу передбачатиме створення експертних та регіональних центрів неонатального скринінгу. У кожному з них обслуговуватимуть по кілька областей, уклавши відповідні угоди.

“Ці центри оснастять відповідним новітнім дороговартісним обладнанням та комп’ютерною технікою щоб розширити й можливості електронної системи. На нараді також обговорили чіткий алгоритм дій щодо технології забору крові, доставки зразків в центри неонатального скринінгу та повідомлення результатів”, – йдеться у повідомленні. 

Також перелік захворювань в системі неонатального скринінгу розширять до двадцяти одного.

До слова, неонатальний скриніг – це комплексне обстеження новонароджених для виявлення спадкових та вроджених захворювань.

Івано-Франківщину під час зустрічі представляли заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак, начальник відділу організації медичної допомоги населенню Ліліана Сабадаш та головний спеціаліст з організації педіатричної допомоги Лариса Підвербецька.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено