Івано-Франківськ

Окупанти зруйнували під Ізюмом кам’яних половецьких баб (ФОТО)

Українські пам’ятки “заважають” російським окупантам.

63287c11cc6d9 voyna 27 scaled

На горі Крем’янець біля міста Ізюм Харківської області російські окупанти зруйнували кам’яних половецьких баб. Це історична пам’ятка IX-XIII століть, повідомляє уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, пише ПІК.

 “Із самого початку повномасштабного воєнного вторгнення росії українці в містах обкладали пам’ятники мішками з піском. Це говорить про те, як український народ шанобливо ставиться до своєї культури та історії. Проте, як виявилося, наші пам’ятки “заважають” російським окупантам — вони зруйнували кам’яні половецькі баби на горі Крем’янець неподалік від Ізюма, що на Харківщині. Ці кам’яні скульптури датуються IX-XIII століттями”, – зазначив уповноважений.

Лубінець наголосив, що воєнними діями рф порушує Гаазьку конвенцію про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту (1954 року), якою заборонено будь-яке захоплення, знищення або навмисне пошкодження установ, присвячених релігії, благодійності, освіті, мистецтву та наукам, історичним пам’яткам, творам мистецтва та науки.

63287bdacf893 voyna 27 scaled

Омбудсмен наголосив, що Україна разом із міжнародною спільнотою повинні зробити все, щоб притягнути до відповідальності росію за ці злочини.

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено