Івано-Франківськ

Калуський суд звільнив 21-річну винуватицю ДТП від відбування покарання: подробиці

На момент скоєння ДТП водійка рухалася зі швидкістю 162 км/год, при дозволеній швидкості у населеному пункті не більше 50 км/год.

unnamed 9

Фахівець із «Центру пробації» звернулася до суду із клопотанням про звільнення 21-річної засудженої до покарання у вигляді позбавлення волі, інформує ПІК із посиланням на Калуський міськрайонний суд

Згідно матеріалів справи у жовтні 2019 р. в нічну пору доби засуджена рухалась по автодорозі Стрий-Чернівці-Мамалига у напрямку м. Долина. В той час, у селі Калуського р-ну поза межами пішохідного переходу, на дорогу вийшов пішохід.

“При наближенні до пішохода водійка керуючи автомобілем, рухалася із швидкістю 162 ± 10,9 км/год, при дозволеній швидкості у населеному пункті не більше 50 км/год, проявила неуважність, не встежила за дорожньою обстановкою, та здійснила наїзд на пішохода. У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху відбулась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої пішохід отримав тілесні ушкодження”, – йдеться у матеріалах справи.

72478162 482368142347418 4648198136706105344 o  large scaled

29-річний калушанин Назар Хемич, який потрапив у ДТП

Суд встановив, що вироком Калуського міськрайонного суду дівчину визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За скоєне їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі, строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки. На підставі ст. 75 КК України дівчина звільнена від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Як вбачається із матеріалів справи, відносно засудженої за час перебування на обліку в секторі пробації складено оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення та складений індивідуальний план роботи для зменшення ризику вчинення нового кримінального правопорушення, який засуджена виконала“, – наголосили у суді.

Дівчина нового кримінального правопорушення не вчинила, громадський порядок не порушувала, до адміністративної відповідальності не притягувалася. Тому суд звільнив дівчину від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено