Івано-Франківськ

На Прикарпатті водій-вбивця отримав три роки ув’язнення

Галицький районний суд виніс вирок водієві, який скоїв смертельну аварію у с.Задністрянському у лютому 2019 року.

630 360 1492009835 1217

20 лютого 2019 року о 18 годині 25 хвилин обвинувачений, керуючи автомобілем марки «VOLKSWAGEN PASSAT» у с. Задністрянському Галицького р-ну, пише ПІК із посиланням на “Галичину“.

Водій проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку та стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, маючи об`єктивну можливість завчасно виявити пішохода, вчинив наїзд на нього.

У результаті порушення водієм пунктів Правил дорожнього руху України трапилась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді поєднаної тупої травми грудної клітки, грудного та поперекового відділів хребта та обох нижніх кінцівок, з множинними переломами кісток скелету, крововиливами в плевральні порожнини, неповним розривом спинного мозку, яка ускладнилась тяжким травматичним шоком, від яких настала його смерть.

«Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав частково. З родичами загиблого зв`язався телефоном на 3 день. Вдова зазначила, що не в стані говорити і передала слухавку синові. Домовились про зустріч по завершенні похорону. При зустрічі із сином загиблого обговорювали питання відшкодування витрат. Він повідомив, що спроможний сплатити 500-1000 доларів США. Син повідомив про недостатність такого відшкодування. Більше з потерпілими на тему відшкодування збитків не говорили. Вважає винуватим у даному ДТП також загиблого, який переходив дорогу за межами пішохідного переходу. Наркотики канабіоїди вживав орієнтовно за 10 днів до ДТП. Керував авто за відсутності полісу цивільно-правової відповідальності. Просив суворо не карати, не позбавляти волі з метою надання можливості заробити кошти для покриття шкоди», – йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України та призначив йому покарання у виді позбавленням волі на строк 3 (три) роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 (два) роки.

Крім того, винуватець повинен виплатити двом потерпілим по 300 тисяч гривень моральної шкоди кожному та по 14 тисяч гривень кожному на відшкодування понесених судових витрат.

Вирок виніс суддя Тарас Гаполяк за участю прокурорки Сапожникової Ю.О.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду протягом 30 днів.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено