Івано-Франківськ

Гучна справа на Львівщині: судитимуть колишнього сільського голову (ФОТО)

Голова зі спільниками знали, що газопровід, який вони начебто будували, збудований ще до них, тому кошти взяли ні за що.

302909005 443116181193492 4047275411875847319 n

На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, обвинуваченого у заволодінні бюджетними коштами, повідомляє обласна прокуратура, пише ПІК.

“Пан голова, використовуючи своє службове становище, вчинив службове підроблення та, вступивши у змову з керівником підприємства-підрядника, заволодів коштами у сумі близько двох з половиною мільйонів гривень, виділених з бюджету для будівництва газопроводу”, – встановили співробітники Червоноградського районного віділу поліції, спільно з оперативниками Червоноградського районного відділу УСБ України у Львівській області, за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури.

Якщо говорити більш детально, то у 2019 році сільський голова одного з населених пунктів, розташованого у Сокальському районі, склав завідомо неправдиві офіційні документи щодо будівництва газопроводу до сіл територіальної громади.

“В подальшому був проведений тендер, визначений переможець, складені та підписані акти про виконання та приймання робіт, а також здійснені відповідні оплати. Проте, насправді роботи з будівництва газопроводу не проводились і навіть потреби у їх проведенні не було, оскільки вони вже були виконані раніше, про що зловмисники достовірно знали”, – зазначає прокуратура.

Таким чином спільники заволоділи бюджетними коштами у сумі близько двох з половиною мільйонів гривень.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт переданий на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено