Івано-Франківськ

Путін хоче продовжити війну в Україні з початку: яким чином

Кремлівські яструби критикують Путіна за нерішучість, депутати вносять зміни в закони.

1477043991133121343 1

Госдума Росії вводить в кримінальний кодекс країни поняття “мобілізація”, “воєнний стан” та “воєнний час”. Крім цих понять у відповідний законопроєкт, за який щойно проголосували, було внесено багато інших правок, повідомляє Дзеркало тижня, пише ПІК.

“У Росії пов’язують внесення цих правок з ймовірним проведенням “референдумів” на тимчасово окупованих територіях України. Адже річ у тому, що якщо до складу РФ будуть приєднані регіони, де тривають бойові дії – це фактично означає впровадження воєнного стану”, – пише видання.

Путін 24 лютого обіцяв росіянам “спеціальну військову операцію”, а не загальну мобілізацію та воєнний стан. Наразі ж ситуація вже зовсім інша, а ці правки, по суті, лише підтверджують провал СВО.

А синхронність із заявками на “референдум”, можливо, показує, як Владімір Путін хоче перезавантажитися та розпочати війну з чистого аркуша, вже захищаючи нібито свої території. З допомогою такого ходу йому легше буде піднести це росіянам, щоб не виглядати програвшим.

“Мало того, ця стратегія задовольняє умовних “яструбів” — воєнкорів, військових аналітиків і т.д., які всі останні дні вимагають загальної мобілізації і критикують Путіна за нерішучість “йти до кінця”, – пише ДТ.

За словами того ж заступника очільника Ради безпеки РФ Дмітрія Мєдвєдєва, прийнявши до складу Росії “республіки” та окуповані території, Росія розв’яже собі руки для будь-яких реакцій та дій у війні з НАТО та Заходом.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено