Івано-Франківськ

Ватажки сепаратистів на Донбасі терміново хочуть провести “референдуми”: чому квапляться

Офіційної реакції Москви на сльозні прохання сепаратистів поки що не було,

Snymok pushylin

Сепаратисти Донбасу налякані українським контрнаступом і тому вкотре просять Росію анексувати окуповані українські території, що дозволить Кремлю отримати привід для загальної мобілізації та початку нового витка війни, заявив голова Луганської області Сергій Гайдай.

Так званий голова самопроголошеної “ДНР” Денис Пушилін запропонував так званому “голові ЛНР” Леоніду Пасічнику спільно провести “референдуми” про приєднання двох цих невизнаних міжнародною спільнотою утворень до Росії, повідомляє ВВС NEWS Україна, пише ПІК.

У понеділок увечері Пушилін опублікував відеозапис своєї телефонної розмови з Пасічником, у якій йдеться про підготовку до “референдуму”.

“У мене пропозиція об’єднати зусилля, щоб виробили алгоритм дій, який дозволить розпочати питання щодо підготовки до референдуму. Нам деякі моменти потрібно підготувати спільно, деякі дії потрібно синхронізувати”, – каже  Пушилін у слухавку.

Перед цим у понеділок так звана “Громадська палата ЛНР” звернулася до Леоніда Пасічника з проханням терміново провести “референдум” про приєднання до Росії. Незабаром аналогічну заяву випустила “Громадська палата ДНР”, яка звернулася до Дениса Пушиліна з таким же проханням.

“Настав час стерти неіснуючий кордон між нашими державами…”, – заявив у понеділок журналістам голова “Громадської палати ДНР” Олександр Кофман.

Хоча у своїх зверненнях депутати просять провести референдуми негайно, голова “Громадської палати ЛНР” Олексій Карякін визнав, що їхня дата ще не визначена.

“Ми тільки сьогодні звернулися, і, звичайно, говорити про дату проведення референдуму поки що рано”, – повідомив він в ефірі телеканалу “Россия-24”.

Офіційної реакції Москви на ці повідомлення поки що не було, але перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Віктор Водолацький заявив, що у “ЛНР” такий “референдум” відбудеться восени.

“Я думаю, це буде найближчим часом… Глава республіки зобов’язаний найближчим часом відреагувати на звернення. Це буде осінь, але не пізня”, – припусти Водолацький.

Голова Луганської області Сергій Гайдай вечірній дзвінок Пушиліна Пасічнику прокоментував таким чином:

“Окупанти знову заговорили про “вибори без виборів”, тому що збройні сили України загнали їх у глухий кут”, – прокоментував голова Луганської області Сергій Гайдай вечірній дзвінок Пушиліна Пасічнику.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено