Івано-Франківськ

Ракетний удар: прикарпатські рятувальники провели спеціальне показове навчання

Прикарпатські рятувальники провели показове спеціальне об’єктове навчання з питань цивільного захисту.

dvSfjEM0znI44LIvS29gR5uwKlLXeCiGlGUTIMKo scaled

На одному із підприємств Івано-Франківської області рятувальники провели спеціальне показове навчання, на якому відпрацювали план дій під час ракетного удару.

Про це інформує пресслужба ДСНС України, пише ПІК.

Метою навчання було досягнення показ зразкові та найбільш доцільних дій його учасників під час вирішення покладених на них завдань.

“Загалом, його поділили на  три етапи та умовно розділено на теоретичну та практичну складову. Під час теоретичної частини доведено до всіх присутніх, що таке спеціальне об’єктове навчання, вимоги керівних документів та необхідність і обов’язковість їх проведення. Після завершення теоретичної частини, з персоналом об’єкту було відпрацьовано дії під час оголошення сигналу Увага всім”, – інформують рятувальники. 

Відпрацювання практичної частини навчань розпочалась з отримання повідомлення, за легендою якого, на території підприємства відбулись руйнування будівель та пожежа через ракетного удару. Також невідоме місце знаходження двох працівників підприємства.

ViIEA5FCdo8t5Dt6NDEsZyR5MfH0S9dkSLW3FqbG scaled

Після чого черговий диспетчер проінформував про подію рятувальну службу та служби взаємодії.

В ході навчань була проведена розвідка місця пожежі, під час якої було виявлено під завалами двох працівників об’єкту, яким була необхідна допомога.

“Працівники Служби порятунку, прибувши до місця виклику, провели розвідку місця події, після чого приступили до гасіння пожежі та деблокування двох постраждалих осіб із під завалів. Вивільнивши постраждалих, рятувальники АРЗ СП ГУ ДСНС в області, передали потерпілих працівникам екстреної швидкої допомоги, які в свою чергу надали першу медичну допомогу та забезпечили їх транспортування до лікувального закладу”,- інформують у ДСНС.

Також працівники електротехнічної ланки забезпечили проведення робіт щодо відновлення ліній електропередач та об’єктів вуличного освітлення на території підприємства.

“Важливість та актуальність таких спільних навчань важко переоцінити, адже вони дозволяють рятувальникам обмінюватися знаннями та досвідом із працівниками різних об’єктів, що дає їм змогу ще ефективніше виконувати свої функції”, – додали у пресслужбі.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено