Івано-Франківськ

СБУ виявила хакерів, які “зламали” майже 30 млн акаунтів громадян України та ЄС (ФОТО)

Хакерське угруповання діяло в інтересах країни-агресора у Львові.

СБУ виявила хакерів, які "зламали" майже 30 млн акаунтів громадян України та ЄС (ФОТО)

Зловмисники зламували активні облікові записи інтернет-користувачів з України та Євросоюзу, отримуючи доступ до персональних даних людей. Цю конфіденційну інформацію вони продавали через анонімну платформу “Даркнет”, а гроші отримували на заборонені в Україні електронні платіжні системи ЮMoney, Qiwi та WebMoney. Служба безпеки нейтралізувала хакерське угруповання, пише ПІК.

“За попередніми даними, хакери продали орієнтовно 30 млн акаунтів і одержали “прибуток” у розмірі майже 14 млн грн. Їхніми “оптовими клієнтами” були прокремлівські пропагандисти. Саме вони використовували одержані установчі дані українських та іноземних громадян для поширення фейкових “новин” з фронту та створення панічних настроїв. Метою таких маніпуляцій була масштабна дестабілізація в країнах”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, до складу угруповання входило декілька хакерів зі Львова. Спеціалізоване комп’ютерне обладнання вони встановили у своїх помешканнях.

Зловмисники “проникали” до чужих акаунтів через шкідливе програмне забезпечення. Наразі організатору повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають.

Створили Львівську народну республіку: СБУ викрила проросійських агітаторів (ФОТО)

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено