Івано-Франківськ

На Франківщині судитимуть трьох колаборантів з Луганщини та Херсонщини

За матеріалами СБУ судитимуть іще трьох колаборантів.

308522997 470613798440689 6863779553996848985 n scaled

На Прикарпатті пройде суд над колаборантами з Луганської та Херсонської областей.

Про це повідомили в Управлінні СБУ України в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Зокрема, судитимуть колишню директорку Центру культури Новопскова Луганської області. Вона добровільно виявила бажання співпрацювати з окупантами та була призначена на посаду виконувачки обов’язків «начальника відділу культури» т. зв. «адміністрації Новопсковського району ЛНР».

“У квітні колаборантка організувала та провела пропагандистський захід під назвою «Єдінство Донбаса» з нагоди отримання гуманітарної допомоги від рф. На концерті вона виголосила промову на підтримку «руського міра» та пообіцяла, що й надалі буде сприяти окупантам”, – йдеться у повідомленні.

Також слідчі СБУ передали до суду обвинувальний акт стосовно «начальниці відділу молоді і спорту» т.зв. «адміністрації м. Антрацит і Антрацитівського району ЛНР».

На посаді в окупаційній адміністрації колаборантка підтримує контакти з бойовиками, каральними органами та посадовими особами окупаційних адміністрацій так званих «Л/ДНР», організовує численні масові заходи.

“Серед іншого, вона брала участь у публічній зустрічі з т. зв. «учасниками захоплення СБУ та руху руская вєсна», де виступила з промовою на тему глорифікації та героїзації бойовиків. Після початку повномасштабного вторгнення організовує збір допомоги для незаконних збройних формувань т.зв. «ЛНР»”, – інформує СБУ.

Крім того, слідчі СБУ скерували до суду обвинувальний акт  щодо колишнього чиновника з Каховки Херсонської області, який добровільно співпрацює з окупантами.

Після захоплення Каховки російськими військами зрадник добровільно обійняв посаду «головного спеціаліста відділу економіки» в окупаційній адміністрації держави-агресора. До окупації колаборант працював адміністратором у Дозвільному центрі та обіймав посаду головного спеціаліста відділу економіки і розвитку Каховської міськради.

“Крім виконання своїх «обов’язків» у незаконних органах влади, колаборант займається публічною діяльністю, пов’язаною з популяризацією та підтримкою російської політики на тимчасово окупованих територіях України. У якості посадовця та представника окупаційної влади він брав участь у політизованому масовому заході на підтримку держави-агресора, де разом з іншими зрадниками крокував під червоними прапорами з «георгієвською» стрічкою”, – зазначають слідчі.

Колаборанти обвинувачуються у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, тобто у злочині, передбаченому ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

За вчинене вони можуть отримати від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено