Івано-Франківськ

Стало відомо, як зменшити платіжку за газ цієї зими

Експерт пояснив, що варто робити для економії та зберігання тепла у будинках.

Стало відомо, як зменшити платіжку за газ цієї зими

Стало відомо, як утеплити будинок цієї зими. Юрій Щедрін, аналітик “Центру розвитку міст”, розповідає 24 каналу, що цієї зими мешканцям багатоквартирних будинків необхідно перевірити стан опалювальних комунікацій, тобто труб, якими постачається енергоносій. За можливості, труби варто утеплити, пише ПІК.

“Утеплювати треба правильно – діаметр утеплювача має відповідати діаметру труби. Для цього краще звернутися до спеціаліста, з того ж таки ЖЕКа чи ОСББ. Це коштує недорого. В результаті, тепловтрати зменшаться на 10 – 15%. Економію відчує кожна квартира вже у цьому сезоні”, – зазначив він.

Він також додав, що якщо в будинках є індивідуальні теплопункти (в 4 – 5% столичних будинків, які пройшли тепломодернізацію, є теплопункти), то їх варто додатково налаштувати, бо більшість із них не налаштовані. Для цього треба найняти спеціалістів. Надалі ж це зекономить до 30% теплової енергії.

Проте не варто забувати цієї зими й про закупівлю додаткових ковдр, теплої одежі, електричних обігрівачів й навіть спальних мішків, якими варто запастися на випадок (не)очікуваних сюрпризів нинішньої зими. А ще пам’ятати про користь теплоізоляції вікон і дверей та килимів на підлозі та стінах.

Електрообігрівачі: які варто купувати взимку:

  •  Варто купувати сучасні електричні обігрівачі. Оскільки вони енергоефективні проти старих з масляними радіаторами.
  • Сучасний електрообігрівач коштує для 20 метрів квадратних десь 5 – 6 тисяч гривень. Такий об’ємний, досить сучасний, досить мало споживає електроенергії. Він буде працювати досить довго і дуже економічно, адже споживає щонайменше в 5 – 10 раз електроенергії, ніж споживають всі ці допотопні масляні радіатори.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено