Івано-Франківськ

Пальці диявола: на Тернопільщині знайшли рідкісний гриб (ФОТО)

В народі такий гриб називають ”пальцями диявола”, а наукова його назва – квітохвісник Арчера.

Пальці диявола: на Тернопільщині знайшли рідкісний гриб (ФОТО)

На Тернопільщині, на території колишнього Підгаєцького району в місцевих лісах знайшли рідкісний гриб – “пальці диявола”. Про знахідку написали місцеві жителі. Про це пише ПІК з посиланням на agronews.

“Перше враження – незвичне, трошки моторошне і страшнувате, таке щось казкове, інопланетне, але надзвичайно цікаве. Дивне пелюстя рожевувато-червонуватого кольору, як щупальця або пальці, що розпускаються, як спрут, поцяцьковане різними мухами і комахами, що прилипли до слизу, що покриває тіло гриба, і мабуть, своїм неприємним запахом, з асоціацією тухлятини, принаджує їх”, – розповіла Мирослава Богуцька.

За словами жінки, знахідку подарував молодий грабовий ліс на невисокій горі. Зрозуміла відразу, що – гриби, їх було троє на галявині, тільки нічого не відала про таке чудо.

У коментарях до посту мешканці Підгаєччини відзначили, що також зустрічали рідкісний гриб.

“І я такого знайшов, в лісі біля “Алеї слави”,-відзначив Сергій Штай.

До слова, офіційно цей гриб має назву – Антурус Арчера ( лат.  Clathrus archeri ) – вид грибів роду Решіточник ( лат.  Clathrus ) сімейства Веселкових . Відома народна назва Пальці Диявола.

Та не дивлячись на жахливий і противний вид цього гриба, він все ж є їстівним, але ті, хто його скуштував, кажуть, що смак і запах такий же огидний, як і зовнішній вигляд.

Його можна вживати в їжу лише в тому випадку, якщо людина потрапила в таку ситуацію, що їсти нічого, крім цього гриба. Але якщо життя дозволяє харчуватися нормальною їжею, то пальці диявола не потрібно навіть пробувати. Взагалі це гриб дуже рідко потрапляє на очі.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено