Івано-Франківськ

Реакція країн на мобілізацію у РФ: де готові приймати росіян, а де – ні

Після оголошення мобілізації тисячі росіян почали штурмувати кордони.

Реакція країн на мобілізацію у РФ: де готові приймати росіян, а де - ні

Мобілізація в РФ: не всі країни готові надати притулок російським втікачам. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, пише ПІК.

Реакція різних країн на російський переполох:

  • Польща заборонила росіянам в’їзд через повітряні та морські пункти пропуску, також у країні діє заборона на в’їзд через наземні КПП.
  • Така ж заборона діє у Естонії, Латвії та Литві. Представники цих країн заявляли, що громадяни РФ повинні відповідати за дії їх держави та виступити проти війни всередині своєї країни, а не втікати з неї.
  • Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що країна планує повністю заборонити в’їзд російським туристам. Заборонятиметься транзит росіян в інші країни Шенгенської зони, можливе анулювання багаторазових віз.
  • У Німеччині ж прийматимуть росіян, які втікають від мобілізації.

“Кожен, хто мужньо протистоїть режиму путіна і тому наражається на велику небезпеку, може попросити притулку в Німеччині через політичне переслідування”, – заявила міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер.

Депутатка “Єдиного національного руху” Нона Мамулашвілі повідомляла, що грузинська влада має наміри закрити кордони від росіян, але в уряді Грузії цю заяву не коментують. Служба доходів Мінфіну Грузії інформує, що пункт пропуску на кордоні з РФ працює як зазвичай у цілодобовому режимі.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено