Івано-Франківськ

Етвуд, Ґейман та Шафак: як у Львові проводитимуть 29-й міжнародний BookForum (ПРОГРАМА)

Незабаром у Львові пройде 29-й міжнародний BookForum.

f3e4c99c80cd242c scaled

З 6 по 9 жовтня 2022 року у Львові відбудеться 29-й міжнародний BookForum.

Через повномасштабне вторгнення росії на територію України організатори змінили формат заходу, пише ПІК з посиланням на Суспільне. 

Завдяки підтримці одного з найбільших світових літературних фестивалів Hay Festival (Велика Британія), трансляцію події побачить увесь світ.

Відвідати захід у Львові зможуть 100 спеціальних гостей за особистими запрошеннями.

“Україна сьогодні є ключовим бастіоном у боротьбі за світовий мир та цінності. Ми готуємо захід, під час якого на її підтримку прозвучать потужні голоси практично з усіх континентів, а українські серед них — найважливіші”, — розповіла програмна директорка та кураторка фестивалю Софія Челяк.

Найцікавіші події з програми цьогорічного BookForum:

07 Жовтня

  • – Публічна розмова з Еліф Шафак

16:00 – 16:50

ElifShafak Ask EbruBilun Wiki cropped scaled

Публічна розмова з турецькою письменницею, авторкою бестселера “40 правил любові” Еліф Шафак, модераторка — українська поетка, письменниця та перекладачка Катерина Калитко.

  • Публічна розмова з Ювалом Харарі та Нілом Ґейманом

19:00 – 20:00

24887b63b99fd6af scaled

Публічна розмова з ізраїльським істориком, автором бестселера “Sapiens: Людина розумна. Історія людства” Ювалом Харарі та англійським письменником-фантастом, автором численних романів, графічних новел, коміксів та кіносценаріїв Нілом Ґейманом. Модераторка — Севгіль Мусаєва.

08 Жовтня

  • Імперіалізм та ідентичність

13:00 – 14:30

Українська письменниця Олена Стяжкіна, танзанійсько-британський письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури 2021 року Абдулразак Гурна, мексиканська журналістка та письменниця Лідія Качо, український поет, критик та драматург Ігор Померанцев, а також штатний автор The New Yorker, біограф і журналіст-розслідувач Джон Лі Андерсон поговорять про те, як досвід колоніалізму сформував і навіть викував національну ідентичність країн у всьому світі. І чи існує форма постколоніальної солідарності з Україною?

  • Публічна розмова з Маргарет Етвуд

20:15 – 21:15

10108423a191a70d scaled

16 September 2022, Berlin: Writer Margaret Atwood laughs during a reading at the 22nd Berlin International Literature Festival. Photo: Monika Skolimowska/dpa (Photo by Monika Skolimowska/picture alliance via Getty Images)

Розмова лауреатки Букерівської премії Маргарет Етвуд та українського публічного інтелектуала, перекладача Юрка Прохаська.

9 Жовтня

  • Публічна розмова Філіпа Сендса та Вікторії Амеліної

13:00 – 14:30

Публічна розмова письменниці Вікторії Амеліної та адвоката та письменника Філіпа Сендса.

  • Журналісти та письменники на війні

15:00 – 16:30

Американський письменник і фотограф Майкл Катакіс, письменниця Вікторія Амеліна, штатний автор The New Yorker, біограф і журналіст-розслідувач Джон Лі Андерсон та українська літературознавиця Тетяна Огаркова поговорять про те, як за століття змінилася роль письменників та журналістів під час війни та які вибори зробили українські письменники після того, як Росія почала війну проти України у 2014 році?

  • Публічна розмова з Абдулразаком Гурна

19:00 – 20:00

45eee089e91cc470 scaled

Публічне інтерв’ю лауреата Нобелівської премії з літератури 2021 року Абдулразака Гурна. Модераторка – українська журналістка та блогерка Емма Антонюк.

Повну програму можна побачити тут.

Переглядайте на ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено