Івано-Франківськ

У Львові погасили поштову марку, яка присвячена Степанові Бандері

У Львові провели спеціальне погашення марки із зображенням Степана Бандери.

poshtova marka 7 scaled

30 вересня, у Львівській філії «Укрпошти» відбулось урочисте спецпогашення поштової марки, присвяченої політичному діячеві, голові Організації Українських Націоналістів, борцеві за незалежність України Степанові Бандері.

Про це повідомили у Львівській ОВА, пише ПІК. 

«Ми гасимо марку із зображенням одного з видатних діячів України, пам’ять про якого систематично намагалися знищити, але безуспішно. Ми довго були під гнітом радянської влади, яка вдавала, що в Україні нема Героїв, нема лідерів, нема тих, хто може продемонструвати, хто такі українці і на що вони здатні у розбудові, розвитку та боротьбі за власну державу. Зараз ми поглиблюємо знання та пам’ять про наших героїв і ось уже 219 днів повномасштабної війни щодня доводимо, що в Україні і сьогодні є багато героїв, імена та подвиги, яких потрібно знати», – зазначив заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Перша марка присвячена Степанові Бандері, наступна, як попередньо планують автори ідеї, – Тарасові Шевченку.

Марка матиме обмежений тираж – приблизно тисячу примірників. Основне її призначення – подяка міжнародним партнерам, фондам та діаспорі за допомогу, яку вони надають Україні у боротьбі з російськими окупантами та популяризація українських Героїв.

Нагадаємо, що першою погашеною маркою в час війни стала марка про воєнний корабель.

Довідково:

Спецпогашення — це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій. Відмінністю від стандартних поштових штемпелів є зовнішнє оформлення.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено