Івано-Франківськ

Україна повернула з непідконтрольних територій тіла 564 військовослужбовців

В Україну повернулися тіла військовослужбовців з непідконтрольних територій.

98498e5 kotenko

З травня з тимчасово окупованих територій повернули 564 тіла загиблих військовослужбовців та 2026 тіл героїв, загиблих на полі бою, понад 4,3 людей перебувають у розшуку як зниклі безвісти.

Про це розповів уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко на брифінгу у Медіацентрі Україна, пише Українська правда. 

 “Заведено справ з розшуку осіб, зниклих безвісти – 13 835. Розшукано та повернуто загиблих військових з непідконтрольних територій – 564. Розшукано та повернуто для поховання тіла загиблих у зоні бойових зіткнень – 2 026”, – заявив Олег Котенко.

Він також уточнив, що частина тих, хто раніше був заявлений родичами як зниклий безвісти, зрештою вийшли на зв’язок – таких налічується 1 308 цивільних і 965 військових. Також розшукано у полоні та звільнено 163 особи.

“Відомо про місцезнаходження ще 492 вбитих військовослужбовців, які поки що перебувають на окупованій території. Деяких військових вдалося розпізнати на ворожих відео”, – додав Котенко.

Наразі у розшуку як зниклі безвісти перебувають 4 390 людей.

Наразі офіс Уповноваженого має підтвердження про перебування у полоні 2 200 українських захисників. За словами Котенка, це та цифра, по якій є “стовідсоткове підтвердження від міжнародних організацій або з фотодоказів окупантів”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено