Івано-Франківськ

Нове звірство окупантів: на Харківщині виявили обстріляну колону, вбито 10 дітей (ФОТО 18+)

СБУ розслідує ще один воєнний злочин російських військ, які нещодавно розстріляли цивільну колону.

photo 2022 10 01 14 30 52 scaled

У Куп’янському районі, що на Харківщині, виявили обстріляну колону з автомобілями, де перебували цивільні, що намагалися виїхати від обстрілів.

Про це повідомив  в.о. голови СБУ Василь Малюк, пише ПІК.

Колона  знаходилася в  так званій «сірій зоні» між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп’янськом на Харківщині.

«Наприкінці вересня рашисти повністю знищили колону з семи автомобілів. Щонайменше 20 людей загинуло, і серед них – 10 дітей.  Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку «ГАЗель». Ворог вкотре довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку і статі. Окупанти зазнають поразок на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Та рашисти не уникнуть покарання – ми знайдемо кожного і змуcимо відповідати за вчинені звірства», – заявив Василь Малюк.

Співробітники СБУ за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розслідують цей воєнний злочин за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Остаточна кількість жертв наразі встановлюється, проводяться відповідні експертизи. Декільком людям вдалося врятуватися з пекла, зараз вони дають свідчення слідчим.

Наразі встановлюються особи убитих росіянами громадян, триває всебічне документування та збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду.

Переглядайте на ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено